Hronika

IZABRAN NOVI PREDSJEDNIK MEDŽLISA IZ PRIJEDOR

Na prvoj održanoj, konstitutirajućoj sjednici Izvršnog odbora Medžlisa IZ Prijedor, u mandatnom periodu 2023.-2027. sa samo jednom tačkom dnevnog reda; izbor predsjednika Medžlisa, sa najvećim brojem glasova izabran je gospodin Ermin Trnjanin.

Iz biografije predsjednika Medžlisa:

Ermin Trnjanin sin Ekrema Trnjanina rođen je 1976. godine u Prijedoru. Dugi niz godina obnaša funkciju predsjednika džematskog odbora u svome džematu Gomjenica.

Od 2012. godine kada je otvorio restoran kod Čaršijske džamije aktivno je uključen u Islamsku zajednicu u Prijedoru, gdje je bio podrška medžlisu u svim aktivnostima, a naročito njegovim iznajmljivanjem vakufskog prostora Čaršijske džamije, kirijom kojom uredno plaća svoj zakup, dodatno oplemenjuje vjersko-prosvjetne aktivnosti Medžlisa IZ Prijedor. Odlikuju ga radinost, ozbiljnost u radu, i produktivnost. Vlasnik je Mesnice Ena kao i Restorana Ena kod Čaršijske džamije.

Novom predsjedniku gospodinu Erminu Trnjaninu, želimo uspješan rad na ovoj poziciji, moleći Gospodara da ga pomogne u njegovom radu.

Medzlis IZ Prijedor