Budimo Humani, Društvo, Život

IZLET PREPUN DRUŽENJA I EDUKACIJE

Napori Humanitarne organizacije Humano Brdo 2010 da se pruži podrška ljudima u rodnom kraju dobro su poznati. Zaista je širok spektar humanitarnih projekata i što je veoma važno nije izostala pomoć i za najmlađe. Ukoliko ste među rajom koja poštuje pisanu riječ i član ste Dječije biblioteke Humano Brdo 2010 pruža vam se mogućnost da se uz knjigu i družite.

Tako je organizovan jednodnevni izlet u Sarajevo za članove dječije biblioteke i to učenike od 6. do 9.razreda.

Na putu do glavnog grada Bosne i Hercegovine imali su priliku da obiđu Travnik. U vezirskom gradu su nakon doručka uživali na Plavim vodama, a sasvim je sigurno da će im u dugom sjećanju ostati i posjeta Elči Ibrahim- pašinoj medresu gdje sunimali predivno gostoprimstvo.

U Visokom se pružila prilika za druženje sa Semirom Osmanagićem i posjetu tunelu Ravne. Brojni sadržaji pred članovima Dječije biblioteke Humano Brdo 2010 su bili i u Sarajevu.

Svrzina kuća,Gazi Husrev-begovu džamija i biblioteka su bili posebni trenuci gdje su se djeca više nego prijatno osjećala.

U biblioteci su mogli pogledati izložbu Sultanske džamije u BiH gdje je bilo sadržaja iz rodnog kraja. Nije izostala ni šetnja Baščaršijom.

U Svrzinoj kući nisu naplatili ulaznice, a počastili su djecu čokoladom i trešnjama, a police naše dječije biblioteke smo obogatili brošuricom muzeja u Sarajevu.

Ćevapi u kultnoj ćevabdžinici Željo su imali poseban ukus jer su se djeca sastala sa Ismetom Lilića, koji je sa svojom porodicom pokrio veći dio troškova ovog izleta i častio ćevapima.

Posebno raduje što je ovaj nezaboravni izlet bio obilježen i prelijepim ponašanjem djece koja su tako pokazala da zaslužuju i nove prilike za putovnja našom dragom domovinom.

Djeca su imala ugodan dan i zbog pažnje koju su dobili od Selmira i Mirele Ljumanović, Ajdina Ališkovića, Amre Mulalić i Medine Bejtović.

Humanitarna organizacija Humanom Brdu još jednom zaslužuje zahvalnost lokalne zajednice jer su djeci pružili odličnu priliku za druženje i edukaciju.

Porodica Lilići je još jednom pokazala dobrotu i koliko im je stalo do članova Dječije biblioteke Humano Brdo 2010. Radi potpune transparentnosti da kažemo da je porodica Lilić donirala 900 KM i ručak, a Humano Brdo 1.180 KM.