Društvo

Izvidjačka svadba

 

badnjevici-prijedorAdnan Badnjević i Nikolina Šarkijević, članovi Odreda izviđača “Dr. Mladen Stojanović” iz Prijedora, ni na vlastitom vjenčanju nisu odustali od lijepe izviđačke tradicije.

Tako je mladoženja umjesto u svečanom odijelu, sudbonosno „da“ izgovorio u svečanoj izviđačkoj uniformi. Isto na sebi imali su kum i mladoženjini roditelji, kao i jedan broj zvanica, članova izviđačkih udruženja iz cijele BiH.

Na originalnu ideju o pravom izviđačkom vjenčanju, na kojem je bilo i gostiju iz Hrvatske, Srbije, ali i Amerike, došao je mladoženja koji član izviđača postao odmah po rođenju. – Nisam ni dobio rodni list, a roditelji su me učlanili u Odred izviđača “Dr. Mladen Stojanović”. I moja supruga se, kad smo se počeli zabavljati, učlanila u izviđače, a član Odreda je i naš petomjesečni sin Ernest koji je rođen tokom izviđačkog zimovanja na Kozari – kazao nam je Adnan i dodao da sad u kući imaju pet aktivnih članova Odreda izviđača “Dr. Mladen Stojanović” na čelu s ocem Ernestom koji je starješina prijedorskih izviđača.

Inače, ovo je, tako tvrde u gradskom udruženju izviđača, prvo izviđačko vjenčanje u BiH na kojem je samo mlada izgledala vrlo lijepo i “obično”, u tradicionalnoj bijeloj vjenčanici.

AVAZ

Leave a Reply