OFK Brdo, Sport

KARAGIĆ I TRKULJA POJAČALI KONKURENCIJU U OFK BRDU

Omar Karagić je od prvih fudbalskih koraka u omladinskim pogonima FK Rudar Prijedor. Rođen je 2005. godine tako da se radi o veoma mladom fudbaleru koji dolazi u Omladinski fudbalski klub Brdo, da potvrdi talenat i neosporno fudbalsko znanje.
Njegova karijera je bila prekinuta nakon teže povrede koljena, ali kako kaže to je iza njega i uz ogromno samopouzdanje došao je u klub koji poštuje i cijeni. „Ovdje imam mnogo prijatelja od kojih su neki bili u Rudaru tako da se dobro poznajemo. Svi su mi rekli da se ovdje ozbilno radi i da je kvalitetana i medijska podrška. Drago mi je što sam dio ovog tima i već na početku mogu reći da su ispunjena moja očekivanja. Želim da se nametnem i odigram kvalitetno kako bi ostvario fudbalske snove“, ističe Karagić.

Treba naglasiti, iako je riječ o mladom fudbaleru, krajnje profesionalno pristupa obavezama na treninzima. Igra na poziciji zadnjeg veznog i vjeruje da će opravdati povjerenje stručnog štaba i brojnih ljubitelja fudbala koji su pozdravili njegov dolazak na Vedro polje.
Ugovor sa ekipom Omladinskog fudbalskog kluba Brdo, do kraja ove sezone, potpisao je i mladi David Trkulja. I njegov fudbalski put je vezan za FK Rudar Prijedor. U Brdo dolazi iz FK Omarska, u nadi da može nastaviti fudbalski razvoj.

„Došao sam ovdje jer sam čuo da je atmosfera u ekipi odlična i da je savršen medijski tim što nama fudbalerima mnogo znači. Igram na poziciji centralnog veznog ili na drugoj poziciji za koju se trener odluči. Moram naglasiti da sam primjetio da je u ovom periodu kako boravim u Brdu sve onako kako sam čuo o klubu, a očekivanja su i premašena“, kaže Trkulja koji će sada trenirati i nastupati sa rođakom Manojlom Trkuljom koji je zbog borbenosti, fudbalskog znanja i odnosa prema klubu koji život znači jedan od ljubimaca publiike na Vedom polju.
Karagiću i Trkulji želimo dobrodošlicu u voljeni klub iz rodnog kraja koji postaje sve zanimljiviji, posebno mladim fudbalerima.