Budimo Humani

Kozarac: Stipendije za 25 učenika i studenata

Dobre vijesti iz Fonda solidarnosti Medžlisa IZ Kozarac kod Prijedora
Stipendije za 25 učenika i studenata

AmirMahicFond solidarnosti Medžlisa IZ Kozarac kod Prijedora u školskoj 2013-2014 godini će stipendirati 25 učenika i studenata. Potvrdio nam je ovo Amir efendija Mahić, glavni imam Medžlisa IZ Kozarac i podsjetio da je za ove namjene u proteklih šest godina iz Fonda izdvojeno oko 120.000 maraka.

-Uslov za stipendiju je da su redovni učenici i studenti. Naravno, poželjno je i da dobro uče. U konkursu posebno pazimo i na to da li je riječ o šehidskoj porodici, onoj slabijeg imovnog stanja… Naravno prednost dajemo, mada svi mogu konkurisati, djeci s područja Kozarca – kazao nam  jučer efendija Mahić.

Stipendisti Fonda solidarnosti, koji funkcioniše isključivo na bazi donatorskih sredstava džematlija s područja Kozarca i onih iz dijaspore, mjesečno dobivaju po  100 maraka. Polovinu tog novca dobijaju učenici  koji pohađaju neku od srednjih škola s područja Prijedora.

-Najveća nam je radost  kada završe školu i postanu časni i uspješni ljudi koji ličnim donacijama podupiru rad  Fonda koji im je pomogao da se školuju. Takvo nešto nam se dešava u posljednje dvije godine – kaže efendija Mahić i dodaje da je ovaj konkurs otvoren do 15. oktobra kada će biti poznata i imena svih stipendista.

 

Avaz

Leave a Reply