Kultura

KUD „Brdo“ u subotu nastupa u Nürnbergu

KUDBrdoČlanovi kulturno-umjetničkog društva „BRDO“ iz Prijedora krecu u posjetu njemackom gradu Nürnbergu . Polazak je zakazan 28. marta ispred drustvenog doma u Hambarinama u 20.00 sati.

Priliku da vide nastup folklorne i muzičke sekcije ovog društva imaće mnogobrojni BH gradjani grada Nürnberga i okoline u subotu 29. marta (FC Maialh Nürnberg, Finken Brunen ) sa pocetkom u 20.00 sati.

Iz KUD-a obecavaju jako bogat kulturno-umjetnicki program (folklor ,ilahije, sevdalinke i narodna muzika ) uz pratnju Seke i Trio benda.

„Svi članovi naše ekspedicije će i na ovom našem drugom putovanju izvan granica BiH nastojati da u što boljem svjetlu predstave kako sebe tako Mataruško Brdo i grad Prijedor i njene potencijale. Zahvaljujemo se svima koji su pomogli da obezbjedimo potrebna sredstva za ovo daleko putovanje“, rekao je Nazif Padjan, predsjednik KUD „Brdo“.

BrdoNurnberg

KUD „Brdo“ je jedno od najmladjih  udruzenja na podrucju nase opstine a osnovano je 2009. godine i broji 40 clanova koji su aktivni u raznim sekcijama : folklor, drama, hor, ilahije i kaside.

KUD „Brdo“ u Nürnbergu gostuje na poziv BH udruzenja i Dzemaata IZ Nurnberg.

Leave a Reply