Sport

KUGLAŠKI KLUB RUDAR PRIJEDOR – Paštar novi igrač kluba

Kuglaški klub “Rudar” Prijedor u protekloj sezoni osvojio je titulu šampiona Republike Srpske i ostvario plasman u Premijer ligu BiH. Uprava kluba čini maksimalne napore kako bi ojačala igrački kadar i u narednoj sezoni ostvarila primarni cilj, opstanak u društvu najboljih bh. klubova.

Prvi potez napravljen je dolaskom Đorđa Paštara, jednog od najboljih kuglaša svih vremena sa prostora Republike Srpske i BiH.

– Premijer liga je mnogo jače takmičenje u odnosu na 1. Ligu Republike Srpske koju smo igrali, a dolaskom Paštara napravili smo korak naprijed u približavanju Premijerligaškim klubovima. U našem klubu je Dragan Trkulja – Trki, Ljubijanac koji je živa legenda kuglanja, a sada smo doveli još jednu. Naši mladi igrači zaista imaju od koga da nauče, a Paštar ima još mnogo da pruži na kuglaškim stazama i na taj način doprinese da rastemo kao ekipa. Naši mladi igrači imaju priliku uče od najboljih – rekao je Goran Predojević, predsjednik Upravnog odbora KK “Rudar” Prijedor.

Paštar je sa kuglanjem počeo 1985. godine kada je nastupao za “Partizan” iz Banjaluke. Na Svjetskom prvenstvu u Brašovu (Rumunija) 2004. godine u kombinaciji je osvojio treće mjesto i bronzanu medalju. Iste godine proglašen je najboljim sportistom Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Na pojedinačnom Svjetskom kupu u Celju, kao šampionu BiH pripalo mu je srebrno odličje, dok je na NBC Kupu u Splitu, sa ekipom Borca osvojio drugo mjesto. Višestruki je pojedinačni prvak BiH i Republike Srpske (čak 14 godina uzastopno), a u njegovoj trofejnoj riznici nalaze se šampionske titule i kupovi koje je osvajao sa “Borcem” i “Revitom”. Ostvario je visoke plasmane na brojnim međunarodnim turnirima a neke je i osvajao. Na svjetskoj rang-listi 2007. godine stigao je do 12. pozicije.

U karijeri je igrao za “Borac” i “Revitu” iz Banjaluke, “Kozaru” iz Gradiške, “Partizan” i “Rakovicu” iz Beograda, “Vardar” iz Skoplja.

KK RUDAR PRIJEDOR