Budimo Humani, Društvo

KUŠD “Behar” Kopar donirali 750 eura za pet šehidskih nišana

KUSDBehar
Kulturno umjetničko i sportsko društvo Behar iz Kopra je udruženje bošnjaka, koji žive u Slovenskom Primorju. Udruzenje je osnovano 23.01.2010 sa željom za druženjem i povezivanjem Bošnjaka širom Slovenije i svijeta.

„Naš osnovni cilj je očuvanje bosansko-hercegovačke kulture i tradicije. Naravno sve to prenosimo i na našu omladinu, da nikad ne zaboravi svoj izvor.“- kaže za naš portal Belkisa Vuković, rođena Hambarištanka .

KUŠD Behar djeluje na više područja. Tu su folklor, dramska sekcija, „hairli ruke“ te razne sportske sekcije kao što je gimnastika , ping pong i nogomet .
„Jako puno djelujemo i na raznim humanitarnim područjima.“

Nastavlja Belkisa te dodaje da društvom Behar upravlja upravni Odbor koji u svom sastavu od 5 članova. U odboru su pored naše Belkise i Ermin Huremović, Sadmir Sikirić, Asim Beganović i Dijana Harčević – Ćatić.

Sehidsko mezarje u Hambarinama , ljeto 2013

Sehidsko mezarje u Hambarinama , ljeto 2013

Belkisa je bila incijator akcije prikupljanja sredstava od 750 eura za šehidske nišane a koja je prikupljena tokom promocije filma Prijedorsko ljieto ‘92, organizovane uu Kopru u sudjelovanju sa ŽZ Bedem i Islamskom zajednicom odnosno Medžlisom IZ Koper.

Sehidsko mezarje, jesen 2014

Sehidsko mezarje, jesen 2014


Sredstva za pet šehidskih nišana su uplacena Fondaciji za odrzavanje Sehidskog mezarja u Hambarinama 20-tog jula ove godine.. Nisani su prije nekoliko sedmica i postavljeni ..

Fondacija za odrzavanje Sehidskog mezarja u Hambarinama se toplo zahvaljuje svim Bosancima i Hercegovcima iz udruzenja Behar iz Kopra za njihov doprinos nasem mezarju..

Leave a Reply