Društvo

Ljubav Prijedorčanke i Nigerijca krunisana brakom

Ken i Mirela Uglas

Ken i Mirela Uglas

Ken i Mirela Uglas

Da ljubav ne poznaje granice, vjere ni nacije, bračnim zavjetima potvrdili su Mirela Hegić (30) rodom iz prijedorskog sela Bišćani i Ken Maval (34) iz Nigerije koji su sudbonosno “da” izgovorili u mladinom rodnom kraju.

Mirela i Ken žive u Švajcarskoj, a upoznali su se u jednoj od tamošnjih diskoteka. Oboje uglas kažu da je to bila ljubav na prvi pogled.

– Još ne živimo zajedno, ali se radujemo budućem zajedničkom životu. Ken je od prvog dana znao odakle dolazim i odlučili smo se da naš dolazak u Prijedor i upoznavanje sa mojom rodbinom iskoristimo i za vjenčanje – kaže Mirela.

Ken dodaje da je oduševljen Prijedorom te da se raduje što je među veoma gostoljubivim ljudima koji ga već oslovljavaju prijedorskim zetom. Kaže da mu se dopada ovdašnja kuhinja, a da je i Mirela probala neke nigerijske specijalitete.

– Oni vole da jedu začinjenu, ljutu hranu, ali na sve se čovjek navikne, tako da će on vremenom zavoljeti naše sarme i ćevape, a ja njihovu kuhinju – kaže Mirela.

Dodaje da poslije odlaze u Nigeriju gdje će Mirela upoznati njegovu brojnu porodicu: pet sestara i tri brata.

Mirela radi kao službenik u osiguravajućoj kući, a Ken je zaposlen u jednom skladištu.

– U Švajcarskoj su uslovi za život mladih bračnih parova veoma dobri, pogotovo ako imate posao. S te strane smo obezbijeđeni, a budući da nam ljubavi ne nedostaje, mislim da je pred nama lijepa budućnost – kazala je Mirela koja se vjenčanjem u zgradi Administrativne službe grada odrekla svog prezimena i postala gospođa Maval.

Svečanom činu ovog nesvakidašnjeg vjenčanja prisustvovali su i mladini brat, stric i majka Esma.

– Podržavala sam ovaj brak. Mladi su, lijepi, sretni… Za sretan zajednički život dovoljna je ljubav, sve ostalo će sami izgraditi ako budu mudri i čuvali svoju ljubav – kazala je majka Esma Hegić.

Matičarka Radmila Zorić istakla je da je veoma sretna što je baš njoj pripala čast da vezu ovo dvoje mladih ljudi ozvaniči brakom.

– Vjerujte da mi je ovo jedan od veselijih radnih dana, pogotovo kad vidim ovako mlade ljude pune energije i entuzijazma te vjere u zajedničku budućnost – kazala je Zorićeva.

Sudski tumač

Sklapanju braka prijedorske mlade i mladoženje iz Nigerije prisustvovao je i predsjednik Skupštine grada Prijedora Sead Jakupović te zvanični sudski tumač, kako bi čitava procedura bila sprovedena po zakonskim propisima. Bračnom paru Maval mjesto prebivališta će biti Cirih, gdje oboje žive više od deset godina

Avaz

Leave a Reply