Društvo, Sport

Ljubijanci na Evropskom šahovskom prvenstvu

Sahisti

Elmin Ćurt i Ajla Islamović

Šahovski savez Crne Gore i Evropska šahovska unija uručili su pozive mladim talentima iz BiH da učestvuju na Prvenstvu u šahu za mlade koje će se održati u Budvi od 28. septembra do 09. oktobra ove godine. Među njima će biti i dva predstavnika grada Prijedora, odnosno Ljubije.

U pitanju su Ajla Islamović i Elmin Ćurt koje će na ovo takmičenje poslati šahovska sekcija Kozara iz Donje Ljubije. Njih dvoje ispunjavaju sve kriterije takmičenja u uzrastu do devet godina.
Sekcija je na mnogim dosadašnjim takmičenjima ostvarila zavidne rezultate iako se sve pripreme odvijaju u prilično lošim uslovima rekao je za naš portal trener Emir Hadžipašić.

Poželimo im sve najbolje i da dostojno predstave naše mjesto i državu i dajmo im moralnu podršku rekao je on i dodao da u finansiranju mladih talenata pomaže ŠK Rudar iz Prijedora, član Premijer lige BiH.
Ovom prilikom im se zavaljujemo i također im želimo puno uspjeha i rezultata.

Nekorektno bi bilo da ne spomenemo i ostale redovne polaznike sekcije poput Armina Kočanovića koji je odnio mnoge pehare, Amora Čehića koji poznaje već nekoliko partija napamet, upornog Amira Hodžića, Zoranu Radovanović, Mirzu Šabanagića, Admira Islamovića i Sadžida Hodžića dodao je Hadžipašić.

www.prijedor24.com

Leave a Reply