Hronika

Majka se plaši da starija kćerka ne povuče izjavu protiv oca

MD
Nakon hapšenja 19. novembra ove godine i pritvaranja R. D. (56) iz Prijedora, koji je u proteklih deset godina seksualno zlostavljao svoje dvije kćerke M. D. (17) i V. D. (24), njegova nevjenčana supruga M. S. (54) i ostatak porodice i dalje žive u strahu.

Osumnjičeni pritvoren
Osumnjičeni otac nalazi se u zatvoru Tunjice kod Banje Luke.

Prijedorčanka M. S. zabrinuta je zbog psihičkog stanja kćerki, a jučer nam je otkrila da opravdano strahuje da bi starija kćerka mogla povući izjavu koju je istražiteljima dala protiv oca.

Osumnjičeni je, prema navodima iz banjalučkog tužilaštva, seksualno zlostavljao stariju kćerku od 2004. do 2011. godine, kada se udala i otišla od kuće.

– Meni ništa direktno nije rekla, ali čula sam da je rekla da pati. Patimo mi svi. Nikome od nas nije lako, pogotovo sinovima. Mlađi sin danas (jučer, op. a.) rekao mi je da će, ako one povuku izjavu koju su dale u policiji i otac izađe iz zatvora, on otići od kuće. I ja se bojim da to starija kćerka ne uradi, jer onda može biti samo gore. On će izaći iz zatvora i misliti da su ga one prijavile, a nisu. Svi ga se plašimo, pogotovo kada je pijan, jer je tada nemoguć. Stalno je prijetio da će nam srušiti kuću – kazala nam je vidno uplašena M. S.

Ona ne vjeruje da će mlađa kćerka, koju je otac seksualno zlostavljao od njene osme godine pa sve do 18. novembra, kada je nakon operativnih saznanja Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor slučaj otkriven, povući iskaz.

Šutljiva i povučena
Dodaje da je kćerka i dalje šutljiva, povučena u sebe i da slabo jede. Jučer, tokom naše posjete, sedamnaestogodišnjakinja nije bila kod kuće. Noć je, prema majčinim riječima, provela kod drugarice.

Majka očekuje da će starija kćerka ovih dana dobiti i pomoć stručnjaka kako bi prebrodila trenutke koji će joj zasigurno biti zauvijek urezani u sjećanje.

Uvjerena je i da školski drugovi njene kćerke znaju šta je bilo, a nemoćno kaže da ju je sramota izaći čak i na ulicu.

– Dolaze mi stalno komšije na vrata, čude se i ne vjeruju da je to uradio. Teško mi je na sva ta pitanja odgovarati – kaže majka zlostavljanih djevojaka.

Okružno Tužilaštvo Banja Luka tereti R. D. za spolno zlostavljanje i pokušaj silovanja dvije kćerke.

Avaz

Leave a Reply