Budimo Humani, Društvo

MALI HAMZA ČEKA NAŠU DOBROTU

Nemamo mnogo vremena za čekanje i dogovoranje jer život sedmogodišnjeg Hamze Džemala je ozbiljno doveden u pitanje. Mali heroj iza sebe ima 27 operacija. Pored toga što boluje od cerebralne paralize, janauara ove godine imao je težak moždani udar tako da je njegov krhki imunitet na velikom iskušenju. Nalazi se na liječenju u Turskoj i ukoliko se želimo nadati da će dobiti ovu tešku životnu bitku neophodno je osigurati 24.000 eura, ali što prije jer nije nam ostalo mnogo vremena.

Akciju podrške su u Švicarskoj pokrenuli humani ljudi okupljeni oko Humanitarne organizacije „Prijetelji Ključa“. Nedavno smo vam pisali o velikoj tragediji koja je zadesila porodicu Admira Kaltaka rodom iz Hambarina, velikog humaniste i čovjeka koji zaslužuje naše divljenje.

Admir se uključio i u akciju podrške malom Hamzi. Donirao je orginalni s dres bivšeg reprezentativca BiH, Vedada Ibiševića i počela je aukcija. Dakle, raja u Švicarskoj se organizovala i poslala apel koji odvazanja širom svijeta kako bi spasili život sedmogodišnjeg Hamze Džemala.