Sport

MARIJA GNJATIĆ OSVOJILA TRADICIONALNI TURNIR U SARAJEVU

Majstori celuloidne loptice iz Prijedora nastupili su na 9. Međunarodnom “Aladža – Oaza Open 2023” u Sarajevu. Još jednom je talenat ali i kvalitet pokazala najbolja prijedorska stonoteniserka Marija Gnjatić.

Ona je bila najbolja u konkurenciji seniorki i na taj način poravila svoj mjesto na rang listi i najavila povratak u seniorsku reprezentaciju BiH za naredne reprezentativne nastupe koji se očekuju u 2024. godini na balkanskom  i evropskom prvenstvu. U finalnom meču 9. Međunarodnog “Aladža – Oaza Opena 2023” u Sarajevu, Marija Gnjatić je pobjedila Ajnu Zlotrg junirosku i seniorsku reperezentaitivku BiH. Meč je završen rezultatom 3/1.
Zapažene nastupe u Sarajevu imali su i ostali prijedorski stonoteniseri. Jelena Mrđen se plasirala među osam najboljih seniorki, Miloš Radulović među osam najboljih juniora a u konkurenciji seniora je zabilježio dvije pobjede.Andrej Stanić je u konkurenciji kadeta izborio plasman među osam najoljih kadeta. Slavko Antonić je zadovoljan nastupopm svojih pulena u Sarajevu.