Sport, Život

MATARUŠKO BRDO IMA SVOJU DAMU U KOPAČKAMA

Naša zemlja je bila domaćin nedavno završenog Evropskog prvenstva U17 za žene. Njemačka je još jednom pokazala da je svjetska fudbalska velesila. U finalnom susretu Njemice su bile bolje od selekcije Španije. Na prvi pogled, ništa novo u svijetu najvažnije sporedne stvari na svijetu, uz konstataciju da je jedno značajno takmičenje organizovano u BiH.

Ako malo pažljivije pogledate sastav selekcije naše države koja nije imala previše šansi sa najjačim reprezentacijama starog kontinenta, morate primjetiti jednu fudbalerku. Riječ je o Edini Avdić koja je na naše veliko zadovoljstvo, dijete Mataruškog Brda. Dakle, za sve vas kojima je rodni kraj i BiH u srcu, dovoljno razloga za ponos i sreću.

Edina Avdić je unuka Halida Poljaka dugogodišnjeg člana i prijatelja Omladinskog fudbalskog kluba Brdo. Ona živi u Austriji gdje nastupa za drugoligaša, SPG Union Kleinmünchen / FC Blau-Weiß Linz.

Raduje nas što možemo konstatovati da ova mlada fudalerka voli doći ali i trenirati u rodnom kraju. Pred nedavne reprezentativne obaveze, trenirala je na Uriji, stadionu u Rakovčanima gdje joj je društvo pravio did Halid, ponosan na Edininu klupsku i posebno reprezentativnu karijeru. Naravno, did Halid je pratio i nastupe svoje unuke na “euru” gdje je Edina pružila solidne nastupe iako je naša selkcija bila autcajder. Bilo je to nešto veliko i posebno u njenoj karijeri na čemu joj od srca čestitatamo u nadi da će i dalje dolaziti na svoje Brdo i bilježiti nastupe za državu koju toliko volimo.