Budimo Humani, Društvo, Kultura

MEDŽLIS ISLAMSE ZAJEDNICE PRIJEDOR INVESTIRA U ZNANJE

Dok trošimo posljednje sate ovog mubarek Ramazana, predivne slike nam dolaze iz prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Prijedor. Danas je studentima sa područja prijedorskog medžlisa upriličena podjela stipendija.

Obraćajući se prisutnim studentima Glavni imam, Benjamin-ef. Hodžić je naglasio značaj obrazovanja za vjernika, ističući da je to stroga islamska dužnost za svakog vjernika i vjernicu. Stipendistima se zahvalio na dosada usvojenom znanju i savjetovao ih da ne napuštaju svoju zemlju i svoj grad nakon studija.

Predsjednik medžlisa Ajdin Varmaz poselamio je prisutne i od studenata zatražio kada dobiju diplome u ruke da kopiju diplome arhiviraju u medžlis radi baze podataka i eventualne mogućnosti zaposlenja i pronalaska posla.

Predsjednik i rukovodilac fonda “Investiraj u znanje”, iz kojeg je do danas prijedorskim studentima podijeljeno je preko 50 hiljada konevrtibilnih maraka, dr. stomatologije Amir Cerić je naglasio da je ovo najveća novčana podjela studentima ovih godina. Doktor Cerić je još jednom pokazao humanost i želju da vlastitim angažmnom pokaže koliko mu je stalo do znanja te uručio stipendije u iznosu od 500 KM. Na ovaj način Cerić već godinama podržava prijedorske studente.

Fond “Investiraj u znanje” zaživio je u džemata Čaršija-Stari Grad. Medžlisa Islamske zajednice Prijedor je prepoznao njegov značaj te ga do danas u skladu svojim mogućnostima razvija i rukuvodi na zadooljstvo brojnih studenata.

Zahvalnost učsnicima u ovom hajirli djelu te poziv svima koji su u mogućnosti da se pridruže i budu dio ove sjajne priče koja ide iz Medžlisa Islamske zajednice Prijedor.