Društvo

Mještani prekrečili grafite posvećene Ratku Mladiću u Prijedoru

Tri grafita posvećena Ratku Mladiću, osuđenom za genocid pred Haškim tribunalom, prekrečena su u utorak, 16. novembra u Prijedoru potvrđeno je u Policijskoj upravi (PU) Prijedor za Radio Slobodna Evropa (RSE).

„Policijski službenici su došli do saznanja da su se u toku noći pojavila tri grafita, odnosno dva lika koja asociraju na Ratka Mladića i jedan grafit sa ispisanim imenom ‘Ratko Mladić’. Sva tri grafita su prekrečena od strane mještana, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru, koji se izjasnio da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela“ rekla je za RSE Zvezdana Alendarević, portparolka PU Prijedor.

Predsjednik Skupštine Grada Prijedor Mirsad Duratović, koji je i bivši zatočenik prijedorskih logora, istakao je da je od policije dobio „uvjeravanja da prate i da će pronaći počinioce“.

Dodaje da je brzo uklanjanje murala i grafita pozitivan znak.

„Sama odmah brza intervencija policije i uklanjanje grafita, pokazuje da ipak u Prijedoru postoje ljudi koji se ne slažu sa ovim. Većina Prijedorčana je protiv te politike i tih koji crtaju takve stvari“, rekao je Muratović.

Tekat: Slobodna Bosna

Foto ilustracija