Zanimljivosti

Mladoženja pobjegao sa vjenčanja u Sanskom Mostu

SANSKI MOSTBizaran slučaj dogodio se protekle subote u Sanskom Mostu kada je mladoženja pobjegao s vjenčanja u trenutku kada je pred matičarem trebalo da kaže sudbonosno “da”.

MladozenjaPrema pričama svjedoka ovog događaja, tok vjenčanja bio je uobičajen sve do pomenutog trenutka kada je mladoženja, na zaprepaštenje prisutnih, jednostavno pobjegao iz sale za vjenčanje.

“Nastala je opća pometnja i komešanje. Mlada je ostala uplakana, a za mladoženjom je potrčao njegov otac, psujući ga i pokušavajući da ga vrati pred matičara”, priča jedan od svatova.

Nakon ovog neobičnog slučaja svadba se jednostavno rasula i ovo je prvi slučaj ovakve vrste zabilježen u Sanskom Mostu tokom proteklih nekoliko decenija.

Kako saznajemo, mladoženju su na silu pokušali oženiti djevojkom koju nije volio, a na tome su insistirali njegovi roditelji.

“On je već dugo godina u vezi s drugom djevojkom, a otac i majka su ga stalno nagovarali da pronađe i oženi neku iz inostranstva zbog ‘papira’, kako bi kasnije mogao otići iz Bosne i Hercegovine”, kaže jedan od bliskih prijatelja mladoženje bjegunca.

Prema njegovoj priči, on je nevoljko pristao da mu roditelji pronađu takvu djevojku, koja inače boravi u Švedskoj, ali se u posljednji čas predomislio i odustao od nametnutog scenarija.

Inače, Sanski Most je, u odnosu na broj stanovnika, jedan od gradova rekordera u BiH po broju obavljenih vjenčanja i sklopljenih brakova tokom ljetnog perioda.

Prema riječima matičara Besima Delića, samo tokom jula i augusta ove godine zakazano je preko 150 vjenčanja. “U najvećem broju slučajeva riječ je o mladim ljudima iz inostranstva koji nakon sklapanja braka odlaze van granica zemlje”, istakao je Delić.

Zlatan Cekic

Leave a Reply