Društvo, Kultura

NA MATARUŠKOM BRDU I STARI I MLADI OBILJEŽILI DAN DRŽAVNOSTI BIH

Kada je riječ o obilježavanju Dana državnosti BiH na Mataruškom Brdu, postala je tradicija da sve počne sa najmlađom rajom ovog dijela Bosne i Hercegovine. I ove godine prigodan program je pripremljen u Dječijoj biblioteci- Humano Brdo.

Svaka riječ najmlađih stanovnika Brda bila je prepuna BiH i ljubavi prema domovini. Kroz svaku riječ je naglašen značaj razvijanja ljubavi prema domovini koju toliko volimo. Nisu izostale ni nagrade za najuspješnije na literarno- likovnom konkursu o temi, “Prkosna i ponosna; moja Bosna”.
Svoje prste u još jednu prelijepu priču koja je povodom Dana državnosti BiH sa Mataruškog Brda obišla svijet, uplela je Humanitarna organizacija “HUMANO BRDO”. Očigledno je da se bez ove humanitarne organizacije ne mogu desiti lijepe stvari na lijevoj obali rijeke Sane u prijedorskoj općini.
“Bosanskohercegovačka torta” je bila preslatka. “HUMANO BRDO” je osiguralo tortu ali i nagrade za najbolje literarne i likovne radove. Tako su djeca Mataruškog Brda još jednom dokazali roditeljima, ali i ljudima širom svijeta da tu stanuje i jako se poštuje država koja se prostire od Une do Drine. U cijelu priču odlično se uklopila i Amina Hadžić koja je donirala razne ukrase.

Bosne i Hercegovine je dosta bilo i u Društvenom domu Hambarine, gdje je obilježavanje dana državnosti održano u organizaciji Udruženja žena “Polet” Hambarine.
Dosta muzike, veselja i puna sala. Vrijedne žene ovog udruženja još jednom su pokazale organizacione sposobnosti, ali i ljubav prema jednoj i jedinoj domovini- BOSNI I HERCEGOVINI.