Hronika

Najveća pljenidba marihuane u proteklih deset godina

Prijedorska policija je u akciji “Aneks” u proteklih deset dana zaplijenila 23.003 kilograma marihuane, 570 grama sjemenki indijske konoplje i 23 tablete tramadola, što je najveća pljenidba droge u posljednjih deset godina u gradu na Sani, izjavio je načelnik Centra javne bezbjednosti Prijedor Vojislav Pelkić.

DrogaPD

“Ulična vrijednost zaplijenjene droge je 210.000 KM i akcija Aneks i dalje traje. Do sada smo priveli 17 lica. Među njima je u svojstvu osumnjičenog saslušano osam, od kojih su dva predata u nadležnost Okružnog tužilaštva Banjaluka. Devet lica su svjedoci”, rekao je Pelkić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Iz Okružnog tužilaštva Banja Luka danas je saopšteno da je predloženo određivanje mjere pritvora za Prijedorčane Radovana Grbića (50) i Željka Grbića (46) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

“Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke ili saučesnike, te zbog vanrednih okolnosti – što bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda”, navodi se u saopštenju ovog tužilaštva.

DrogaPD1

Braća Grbić poznata su policiji odranije. U junu 2006. prijedorska policija je otkrila na njihovom imanju zasad indijske konoplje koji bi, da je osušen, dao gotovo tonu marihuane, ulične vrijednosti veće od milion KM.

Kuriozitet je da je policija indijsku konoplju pronašla tragajući za jednim od braće Grbić – Radovanom, za kojim je raspisana centralna potjernica usljed neizdržavanja pravosnažnih zatvorskih kazni zbog ubistva, razbojništva i više teških krađa. Bjegunac tom prilikom nije pronađen, ali je u blizini porodične kuće policija zatekla, u odvojenim kavezima, 150 pasa i dva vuka sa leglom vučića, koji su bili “živa ograda” na putu do zasada indijske konoplje.

U dosadašnjem toku akcije “Aneks”, pripremane više mjeseci, policija je od lica V.Z. u Rasavcima kod Prijedora oduzela oko 21.825 grama marihuane i utvrdila da droga pripada Grbićima koji su je spremali za pakovanje i dalju prodaju. U istom pretresu pronađeno je i 570 grama sjemenki indijske konoplje i vojnička puška M48.

Od K.D. policija je prilikom pretresa stana i auta oduzela 1.067 grama marihuane, od N.P. koga je u autu zatekla sa G.K. dok su pušili džoint, 15 grama ove opojne droge, od G.Š. i D.K. 23 tablete tramadola, a od M.V. devet grama spida i 96 grama marihuane.

Akcija “Aneks” usmjerena je na sprečavanje i suzbijanje krivičnih djela iz oblasti neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

SRNA

Leave a Reply