Društvo, Sport

Naše dijete Ermedin Demirović igrač utakmice: S golom i dvije asistencije odveo Frajburg do pobjede

Naš reprezentativac iz Frajburga Ermedin Demirović (22) danas je top tema njemačkih medija, nakon što je obilježio jučerašnji trijumf (5:0) nad Kelnom.

Dermirović je prvo zabio za vodstvo svog tima u 18. minuti, što mu je bio drugi ovosezonski gol.


Nikolas Hofler (Nicolas) je u 39. minuti povisio na 2:0, a potom je na scenu ponovo stupio danas sjajni Demirović, koji je asistirao za golove Rolanda Salaija (Sallai) iz 59. i Filipa Lajnharta (Philipp Lienhart) iz 69. minute.

Konačan rezultat postavio Lukas Holer (Lucas) u 79. minuti.

Demirović je danas igrao do 75. minute, ali je unatoč tome ponio epitet igrača utakmice. Sofascore je njegovu izvedbu ocijenio s visokih 8.9.

– Na početku mu je bilo teško, nije imao skoro nikako slobodnog vremena nakon sezone u Švicarskoj (Sent Galen – op.a.), rekao je trener Frajburga Kristian Štrajh (Christian Streich) odgovarajući na novinarsko pitanje zašto Bosanac ranije nije igrao više, te dodao:

– Bio je novi u ekipi, nije znao puno toga, ali ono što sada radi – i način na koji nam pomaže, su nevjerovatni. Jako sam sretan što ga imam u timu.

Demirović je ove sezone upisao 12 mečeva u Bundesligi (i dva u Kupu Njemačke), te postigao dva pogotka, uz pet asistencija. Na terenu je proveo 389 minuta u prvenstvu, te 38 u Kupu Njemačke.

Inače, Štrajh vodi prvu ekipu Freiburga još od decembra 2011. godine, a u klubu radi kao trener od 1995. godine.

Avaz

Ermedinov otac prije rata je živio u Hambarinama gdje i danas ima jedan dio familije.