Društvo, Hronika, Život

Negirali krivicu za zlostavljanje vjerskog službenika u Ćeli tokom marta 1993. godine

Ostaci srusene munare

Četvorica optuženih za zločin protiv civilnog stanovništva počinjen u Prijedoru negirali su krivicu pred Okružnim sudom u Banjaluci.

Ostaci srusene munare

Ostaci srusene munare

Sretko Dragić, Zoran Torbica, Dalibor Jojić i Dragan Gnjatić optuženi su za zlostavljanje islamskog vjerskog službenika u martu 1993. godine.
Prema optužnici, oni su u mjestu Ćela kod Prijedora u kasnim večernjim časovima došli do kuće znajući da se u njoj nalazi islamski vjerski službenik S.A.

Nakon što su lupali na vrata, kako se navodi, S.A. je iskočio kroz prozor i počeo bježati, ali su ga optuženi stigli.
“Dok je ležao na zemlji ne pružajući bilo kakav otpor, oni su ga rukama i nogama udarali po glavi i drugim dijelovima tijela. Zatim je Dragić oštećenom sjeo na prsa i rukama ga udario više puta u glavu”, navedeno je u optužnici.
Dragiću je na teret stavljeno da je, zarezujući nožem po čelu, pokušao oštećenom ucrtati krst. Za to vrijeme su ga zastrašivali, upućujući mu psovke i prijetnje da će ga ubiti.

Dragić, Torbica, Jojić, Gnjatić te V.D, koji je u međuvremenu preminuo, odveli su vjerskog službenika u kuću, u kojoj su ga prinudno držali do ranih jutarnjih časova.

“Tokom noći su ga tukli, vrijeđali i prijetili mu, ispitujući ga s kim sarađuje i kome dovozi humanitarnu pomoć”, navodi se u optužnici.
Početak suđenja zakazan je za 17. decembar.

Birn

Leave a Reply