Društvo, Sjećanja

NEPROLAZNA DOBROTA SULJE HALALKIĆA

Živimo u vremenu poremećenog sistema vrijednosti i vrijednovanja. Svjedoci ste da je sve manje prave raje, spremne da vas iznenadi dobrim djelima. Često se razočaramo u one za koje smo bili spremni dosta toga žrtvovati. Zbog svega toga moramo njegovati uspomene na ljude koji su u našoj zajednici bili prepoznatljivi po brojnim dobrim djelima.
Zato vas podsjećamo na jednog od onih koji je po humanosti bio važan član naše zajednice. Prije godinu dana je preselio na bolji svijet, ali je ostavio neizbrisiv trag. Suljo Halalkić je mukotrpnim radom gradio karijeru uspješnog biznismena daleko od rodnog kraja ali i ime velikog mecene. Domovina je bila posebna inspiracija, i nikada to nije bilo na nečiju štetu. U njegovoj duši nije bilo mjesta za mržnju i zato je sretan i ponosan koje imao prilku s njim surađivati i ljudovati.
Čaršijska džamija u Prijedoru je naš ponos. To je nacionalni spomenik BiH. To je vjerski objekat koji govori o Sulji Halalkiću u punom smislu te riječi. Samo dragi Bog zna koliki je broj dobrih djela s kojima je prije godinu dana preselio na Ahiret.

Imali smo sreću da živimo u vremenu ovog predobrog insana i svjedočimo o brojnim projektima humanosti i dobrote u Prijedoru i šire.

Njegovo prezime HALALKIĆ tako upečatljivo govori o neprolaznim djelima čovjeka koji mora ostati u našem sjećanju. Sigurni smo da bi on bio najsretniji kada bi se takmičili u dobroti.