Budimo Humani, Društvo, Kultura, Sudba

NOVE DONACIJE PRIJEDORSKOM UDRUŽENJU LOGORAŠA

ferida promocja

FERIDA KADIRIĆ DAROVALA UDRUŽENJE

Nakon održavanja promocije drugog izdanja svog prvijenca pod naslovom “Mama pokrij mi oči”, autorica knjige sjećanja na stradanje Mataruškog Brda Kadirić Ferida, odlučila je da jedan dio prihoda ostvarenih prodajom ove knjige pokloni Udruženju logoraša Prijedor92.

Podsjećamo da je nakon izlaska iz štampe prvog tiraža od 500 primjeraka Ferida odlučila da prodajom svake knjige 5 KM odvoji Humanitarnoj organizaciji “Humano Brdo 2010” čija je osnovna djelatnost pomoć povratnicima u Prijedor a posebno povratnicima na Lijevoj obali Sane, što je i učinila čime je postala jedan od njihovih najvećih donatora.

U dogovoru s ljudima iz ove organizacije odlučila je da posljednja donacija u iznosu od 500 KM bude za prijedorsko udruženje logoraša .

Promocija drugog izdanja održana je u  Sanskom Mostu 28.decembra minule godine. Ferida se nada da će novo izdanje naići na simpatije i kod sanske publike . Iz Udruženja logoraša Prijedor92 ne kriju radost, iznenađenje, zadovoljstvo i zahvalnost. Protekla godina je udruženju bila više nego teška. Ferida naglašava da će i dalje  preko organizacije “Humano Brdo 2010”sav prihod ostvaren prodajom biti uplaćivan  u humanitarne svrhe .

Pristigla donacija i iz Skandinavije

Udruženju logoraša “Prijedor92” je pristigla donacija  prikupljena prilikom gostovanja Rezaka Hukanovića i promocije njegovog novog izdanja knjige “Deseta vrata pakla”, održane u Halmstadu i Malmeu u Švedskoj i Odense-u u Danskoj. Tom prilikom je prikupljeno  1750 Švedskih te 20 Danskih kruna i 50 KM.

Leave a Reply