Društvo, Video, Zanimljivosti, Život

NOVO DJEČIJE IGRALIŠTE U ŠKOLSKOM PARKU OŠ “KOZARAC” U KOZARCU

“Danas su najmlađi učenici naše škole svečano otvorili dječije igralište koje se nalazi u sklopu našeg školskog dvorišta. Zahvaljujem se u svoje lično ime, u ime roditelja, učenika i radnika škole, Humanitarnoj organizaciji Kozarac sa sjedištem u Austriji, čiji su članovi donatori kozarčani realizovali i potpuni finansiralo ovaj projekat. Vrijednost ovog projekta je 8670 KM i stvarno smo mnogo dobili sa ovim jer je ovo prvo igralište koje je i zelena površina gdje se roditelji i učenici mogu igrati, družiti se i svoje slobodno vrijeme provoditi u ovom prekrasnom ambijentu.


U planu su dalji projekti između ostalog jedan od jedan od projekata će možda biti i upotpunjeno ovo igralište sa podlogom koja će biti i obezbjediti bezbjedniju igru u ovom školskom dvorištu”, kazala je Jasna Salihbašić direktor OŠ Kozarac.

“Hunaitarna organizacija Kozarac je pomogla da se izgradi školsko igralište za djecu. Već je tu bilo nekih programa, ovo je sad upotpunjeno i hvala im na tome. Ima ovo značaj i za našu lokalnu zajednicu, zato što mi nemamo neki park i ovo će slušiti svim građanima” kazala je Derviša Avdagić.

 

Kozarac.eu