Kultura

Obilježavanje Dana nezavisnosti BiH u Čikagu

MyJourneyFromBosniaToAmericaU subotu, 2.marta 2013.godine sa početkom u 14:oo sati, u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Bosanskoj biblioteci u Čikagu će biti priređen program na kojem će se održati promocija dvije knjige.

Autorica prve knjige koja nosi naziv ‘My Journey from Bosnia to America’, je Ziske Paden Hasanic. Ziska, inace rođena u Hambarinama u svojem prvom pisanom djelu opisuje svoj put od Prijedora do Amerike u kojem se posebno dotakla patnjio i stradanja kroz koje je prošla a koje su joj zauvjek oduzele oca i mnogobrojnu rodbinu.

Druga knjiga nosi naziv ‘One beautiful courtyard , Bosnia and Herzcegovina’. Ovo je knjiga o proslosti i sadasnjosti nase zemlje I prepuna je detalja o njenim ljepotama i bogatom turistickom ponudom a njene autorice su Amela Pagan i Elvedina Mopcevic.

Bosanska biblioteka Čikago se nalazi na adresi Conrad Sulzer Public Library, 4455 North Lincoln Ave/ Montrose.

Pored autorice Zikse Pađen Hasanić, u programu učestvuju Mirsad Causević preživjeli logoraš prijedorskih logora smrti ali I spozor i suorganizator skupa. Svojevrstan domaćin skupa je Selena Seferovic Direktor Bosanske biblioteke u Cikagu. Skup će moderirati Sanja Drnovsek iz Instituta BAGI.
Organizatori su se potrudili u za besplatan parking i zakusku za goste i publiku. Ulaz je naravno besplatan.

Za sve informacije mozete se direktno obratiti kod

Selene Seferović na telefon broj 773 593- 9417, ili kod

Mirsada Čauševića na broj 773- 418-5378.

Leave a Reply