Društvo, Sport, Zanimljivosti, Život

OD HAMBARINA DO KATARA

Utakmice na Svjetskom prvenstvu u fudbalu u Kataru ulaze u završnu fazu. Svjedoci smo još jednog velikog uspjeha naših susjeda iz Hrvatske. Ali, ovog puta više govorimo o navijačima, bolje rečeno navijaču koji je naše gore list. Otac mu je iz Hambarina, mati iz Rizvanovića, a pored dolazaka na Brdo treba reći da je oženjen i ima kuću u Klokotnici kod Doboja.

Edvin Muhić Edvin Muhić je uposlenik Qatar Airwaysa i sa radnim kolegama uz zastavu sa ljiljanima uživa u utakmicama na najvećoj smotri svjetskog fudbala.

” Pratio sam utakmicu Brazil-Srbija i prisustvovao sam četvrtfinalnom meču Brazil- Hrvatska”, kaže Muhić.

Na prvi pogled reklo bi se da na navija za Brazil, ali nije tako. Naglašava da i gledaoci utakmica u Kataru mogu osjetiti bogatstvo ove države.

” Navijam za Maroko, a što se tiče utisaka zaista su fenomenalni. Super je organizirano i treba istaći da na stadionima besplatno dijele piće i hurme. Navijači mogu besplatno koristiti i usluge metroa. Uz radne kolege iz kompanije Qatar airways gdje radim deset godina, uživam u ovom fudbalskom spektaklu”, ističe Muhić uz posebnu napomenu da je rahmetli otac Nijaz (Niđo) bio fudbaler Omladinskog fudbalskog kluba Polet iz Hambarina.

Uz uspomene iz rodnog kraja i Klokotnice gdje ima porodičnu kuću, Edvin Muhić uživa u Qataru i s nestrpljenjem očekuje novo čudo u režiji fudbalera Maroka. Nemamo ništa protiv da njegovi snovi postanu stvarnost.

Edvin ima i jednu kartu, na prodaju,  za polufinale uzmeđu Argentine i Hrvatske pa ako je neko zainteresovan da kupi javite se direktno Edvinu preko Messenger!