Društvo, Nijazov Prijedor

Odrzana kulturna manifestacija “Vece sjecanja na dr. Esu Sadikovica” u Prijedoru

Sinoc odrzana kulturna manifestacija “Vece sjecanja na dr. Esu Sadikovica” protekla je mirno i dostojanstveno.
I ovaj put je gradsko pozoriste u Prijedoru bilo ispunjeno skoro do posljednjeg mjesta sa mnogobrojnim Prijedorcanima, Esinim prijateljima, te kulturnim radnicima sa sireg podrucja Regiona.

Prije pocetka izvodjenja svecane ceremonije programa i dodjele knjizevnih nagrada, delegacija Upravnog odbora fondacije “Dr Eso Sadikovic” sa predstavnicima logorasa “Prijedor 92”, clanovima obitelji ovog Prijedorskog velikana i gosti, posjetili su Esin mezar i polozili cvijece.
eso2015a
Treba napomenuti da je ovogodisnju prvu knjizevnu nagradu po ocjeni zirija osvojio Prijedorcanin Slavisa Obradovic dok druga nagrada je otisla u Sloveniju na ruke Franje Francica.
eso2015b
I ovaj put je Sarajevska glumica Hasija Boric briljirala a pjevac Enes Begovic odusevio sve prisutne.
Nezaobilazan je bio i nas rok-pjevac Dinko Salihbasic kao i clanovi KUD-a “Osman Dzafic” iz Prijedora koji su i sinoc dali nesebican doprinos u odrzavanju ove manifestacije.
eso2015c
I na kraju programa je voditelj Esad Budimlic pored imena sponzora spomenuo i zasluzne organizacije i pojedince.
Pored lokalne Uprave grada Prijedora, odnosno gradonacelnika Marka Pavica, spomenuo je Humano brdo, RTV “Bostel” iz Cicaga, NTV 101, KUD “Osman Dzafic” iz Prijedora, Ernesta Badnjevica, Dinka Salihbasica, Gradsko pozoriste, hotel “Staccato” iz Prijedora, pojedince iz Upravnog odbora fondacije kao i druge gradjane koji su zdusno podrzali ovo VELIKO. vec deseto po redu, kulturno desavanje u gradu na Sani.

Nijaz Brkic

Leave a Reply