OFK Brdo, Sport

OFK BRDO bolji od FSA u gradskom derbiju

Pobjeda Omladinskog fudbalskog kluba Brdo u gradskom derbiju drugoligaškog zapada je zaslužena. Od samog početka, ekipa Mirze Alkića pritišće zadnju liniju FSA Prijedor.

Kao i obično agilni Stević vreba ispred gola Zgonjanina uz mnogo trke u vrhu napada. Svoju šansu je dočekao u 8. minuti kada postiže gol za vodstvo Brda. Iako je današnja utakmica bila važna kako za jedne tako i druge, Brdo je bolje u prvih pola sata igre ali i ekipa FSA jasno daje do znanja da u ovom meču želi domaćinu pomrsiti račune.

Ipak, žuto- plavi dolaze do drugog gola u 34. minuti i to udarcem sa bijele tačke. Isaković kao brzi voz prolazi po lijevoj strani, ulazi u kazneni prostor i tada ga u punom naletu ruše odbrambeni igrači gostujućeg sastava. Sudiji Nemanji Davidoviću nije preostalo ništa drugo nego da pokaže na bijelu tačku.

Kapiten Karupović je izvođač najstrožije kazne. Šutira, golman Zgonjanin čita njegove namjere ali šut je previše jak i precizan i Brdo je udvostručilo prednost. Ponadali smo se da će to biti i konačni rezultat prvog poluvremena. Međutim, ekipa FSA u 44. minuti preko Crnobrnje smanjuje vodstvo i uvodi nas u neizvjesno drugo poluvrijeme.

Drugi dio susreta donosi nekoliko veoma povoljnih prilika kako za jedne tako i druge. Gosti su bili nadomak izjednačenja, kada je lopta prošla pored golmana Babića, ali Karupović izbacuje loptu kada smo pomislili da je 2-2.Priliku da Brdo uvede u mirnu završnicu imao je Bundalo, ali velika prilika je ostalo ne iskorištena.

Međutim, to nije koštalo ekipu Mirze Alkića koja je tako upisala treću uzastopnu pobjedu. Narednog vikenda je posljednje kola prvog dijela prvenstva. Brdo je gost šamačkog Borca.
OFK BRDO