Budimo Humani, Društvo, Sport, Život

OFK BRDO: GODINA USPJEHA I PREUZETIH OBAVEZA

Fudbalska euforija je preteška konstatacija, ali sasvim sigurno da nam je, gotovo potrošena 2020.godina, donijela mnogo radosti.
Brdo je uspješno apsolviralo takmičenje u Regionalnoj ligi zapad tako da je ostvaren plasman u Drugu ligu zapad. Bio je to “veliki zalogaj” jer valjalo je stvoriti uslove za drugoligaške okršaje na Vedrom polju. Na zadovoljstvo ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu, stadion je u novom ruhu dočekao zahtjevno takmičenje.

Na takmičarskom planu nije bilo ništa manje izazova jer u pogon je trebalo staviti tri takmičarske selekcije. Brdo je postalo još prepoznatljivije jer fudbalski klub je postao pravi ambasador naselja na lijevoj obali rijeke Sane.

OFK Brdo, juniori 2020


Iako smo se nadali da ćemo ovih dana vršiti pripreme za našu tradicionalnu, fudbalski feštu, ŽUTO- PLAVU NOĆ, pandemija nam je bitno pokvarila planove. Klub će ostati bez sigurnih sredstava koja se osiguraju na klupskoj zabavi tako da sada imamo obavezu više. U godini rezultata za ponos, moramo još više pružiti podršku voljenom klubu. Dakle, transparentnost u radu OFK Brdo je zagarantirana i mogli ste se uvjeriti u domaćinski odnos, što je najvažniji preduslov da u značajnijoj mjeri pružimo finansijski podršku. Put do cilja je veoma trnovit jer treba uložiti mnogo truda kako bi se ostvario opstanak u drugoligaškoj konkurenciji i stvorili dobri uslovi za nastavak takmičenja kadeta i juniora u Omladinskoj ligi BiH.

…jer Brdo život znači!