OFK Brdo, Sport, Video

OFK BRDO I FK SLOGA PODJELILI BODOVE NA VEDROM POLJU

Pretpostavljali smo da će ekipa Sloge iz Srpca biti neugodan protivnik za Omladinski fudbalski klub Brdo. Tako je i bilo jer su se gosti predstavili kao čvrst sastav koji je došao da se nadigrava i pokuša nastaviti niz odličnih rezultata jer u četiri posljednje utakmice imaju isto toliko pobjeda.

U 22. minuti neoprezan je bio kapiten žuto-plavih Karupović koji ruši protivničkog igrača u kaznenom prostoru. Siguran sa bijele tačke bio je Kondić i gosti su poveli.

Ekipa Brda nije uspjela povezati svoje redove u prvom poluvremenu, a najblju šansu je imao Stević koji iz izgledne prilike nije uspio pogoditi okvir gola. I gosti su mogli postići drugi gol, ali na odmor se odlazi rezultatom 0-1.
U drugom poluvremenu mnogo bolja igra fudbalera Brda. Međutim, završnica nije bila na nivou. U finiš susreta se ulazi u potpunoj dominaciji Brda. Odličnu priliku imao je i golman Brda Vidović ali Dabić spašava svoju ekipu. Kada smo pomislili da bodovi idu u Srbac, Bundalo postiže izjednačujući gol za najpravedniji rezultat ove utakmice.
Nakon posljednjeg studijskog zvižduka, kapiten Karupović je zbog prigovora dobio crveni karton.

OFK Brdo