Sport

OFK Brdo: Odrzan omladinski turnir

Turnir1
Na stadionu OFK Brda “Vedro polje” u Hambarinama 28. jula ove godine se odigrao omladinski turnir u fudbalu pod nazivom “Da se ne zaboravi” Hambarine 2013.

Na turniru su nastupile 4 ekipe, pored domacina OFK Brdo svoje ucesce su uzele i sljedece ekipe FSA Prijedor, FK Radnik – Donji Vakuf i NK Sloga – Bosanska Otoka.

FK Sloga ,Bosanska Otoka Pobjednici turnira

FK Sloga ,Bosanska Otoka
Pobjednici turnira

Ovo je bila prilika da se mladi igraci upoznaju i druze. Druzenje je trajalo cijeli dan uz utakmice koje su se odrzale prije podne , kupanjem u Sani, obilaskom grada Prijedora, zajednickog rucka i ponovnog nastavka turnira u vecernjim satima..

Juniori OFK Brdo,  2. mjesto

Juniori OFK Brdo,
2. mjesto

Pobjednički pehar kući su odnijeli fudbaleri NK Sloga iz Bosanske Otoke . FK Sloga je trijumfovala u finalu savladavši domacina OFK Brdo rezultatom 2-1.Golove za pobjednike su postigli Abdulah Mustedagic i Ismar Jezerkic a za domacina jedini gol je postigao Haris Medjedovic.

Treće mjesto pripalo je ekipi FK Radnik , Donji Vakuf koji su u borbi za treće mjesto bili bolji od FSA Prijedor rezultatom 8-2.

Turnir2

Nadati se da ce se ovakve manifestacje nastaviti i u buduce..

Stadion
Unatoč naporima uprave, teren stadiona  OFK Brdo nije onakav na kakvog smo navikli. U međuvremenu su na terenu urađena poravnanja, nasipanja terena a  zasijana je i nova trava, no vrmenske prilike i drugi faktori su takvi da je očito  da su rezulatati daleko od očekivanih.Bina
a objektu kluba primjećen je dodatni element. U međuvremenu je izgrađena posebna  terasa koja ce sluziti i kao koncertna bina. Već 11 avgusta, planiranim gostovanjem Enesa Begovicana na stadionu Vedro polje u Hambarinama, bit će prvi put i korištena.

ElVedo

Leave a Reply