OFK Brdo, Sport

OFK BRDO SLAVILO U BRODU

Proljetni dio prvenstva fudbaleri Omladinskog fudbalskog kluba Brdo otvorili su gostujućom pobjedom.. Po jedan gol u prvom i drugom poluvremenu za sedmu prvenstvenu pobjedu.
Od prvog minuta, Brdo je diktoralo tempo uz potpunu kontrolu posjeda. Međutim, prave prilike su izostale. Ali, lagano se stezao obruč oko domaćeg gola. Vukičević je kapitulirao u 33.minuti. Miljević je asistirao Krneti za vodstvo. Na drugoj stativi Krneta je uspješno reagovao na upotrebljiv centaršut.
U finišu prvog poluvremena, ozlijedio se kapiten Karupović, ali se ne radi o ozbiljnijoj povredi. Brdo je bolje i u nastavku susreta. Bolja igra je krunisana golom u 67. minuti. Isakovića u kaznenom prostoru ruši kapiten domaćih i sudija Rustić pokazuje na bijelu točku. Siguran izvođač je bio Sarhatlić.

Do kraja utakmice nije bilo golova. U finišu susreta je nakon povrede teren napustio i fudbaler Brda Karajica. Na svu sreću, bez većih posljedica. Narednog vikenda Brdo na domaćem terenu dočekuje lidera prvenstva, dubički Borac.