Hronika

Oštra Luka: Podijelio donaciju od 10.000 maraka

OstraLuka
Sektor kriminalističke policije CJB Prijedor Okružnom Tužilaštvu Banja Luka, područna kancelarija Prijedor, proslijedio je izvještaj protiv Dragana Mastikose, predsjednika Udruženja građana i Boračke organizacije iz Oštre Luke u kojem ga tereti za zloupotrebu službenog položaja.

Osumnjičeni je , kako se navodi u policiji, iskoristio svoja ovlaštenja te donaciju od 10.000 maraka, koju je Boračkoj organizaciji Oštre Luke doniralo jedno privatno preduzeće iz Milića, bez ikakvog pokrića podijelio na tri jednaka dijela članovima Udruženja građana. Osumnjičeni je na taj način, navode u policiji, Boračku organizaciju oštetio za 10.000 maraka, a licima kojim je dao novac omogućio sticanje protivpravne imovinske koristi.

Dragan Mastikosa, predsjednik Boračke organizacije iz Oštre Luke jučer nije želio komentarisati podnošenje izvještaja protiv njega, rekavši kratko u telefonskom razgovoru “da će se Boračka organizacija, ukoliko to bude trebalo, oglasiti tek onda kada nadležni organi okončaju postupak”. U neformalnom razgovoru on je ustvrdio “da su sredstva prenesena legalnom odlukom”.

Avaz

Leave a Reply