Razmišljam

Otvoreno pismo parlamentarcima – Bošnjacima koji su digli ruke za genocidni Zakon o popisu stanovništva – PROKLETI BILI, IZDAJNICI NARODA I DRŽAVE!

bihudiobosnjaka1991

Pise: Bedrudin GUŠIĆ

Parlamentarci, koji se odazivate na bošnjački etnički kod!

Krajnje je vrijeme, nakon mazohističke i izdajničke šutnje bh. medija, institucija u BiH i dijaspori koji prodaju maglu da štite ljudska prava, posebno Bošnjaka, za jedan krik žednog u pustinji. Taj krik, kojeg vam upućujem iz tzv. dijasporistana, zaista djeluje kao krik nemoći, kao fatamorgana onome kojemu se pričinjava u pustinji voda, a vode nigdje… Ali, neka je sve to tako, ipak vam se javno obraćam, ne zato što očekujem bilo kakvu promjenu vezano za usvojeni Zakon o popisu stanovništva i njegovu skoru primjenu, niti od vas takvih očekujem da se barem zacrvenite, nego jednostavno želim da ovo ostane zapisano. To je jedini efekat koji će proizvesti ovaj moj krik, odnosno davanje na znanje vama i šefovima vaših političkih partija da ste s dubokim predumišljajem digli ruke za Zakon čija će skora primjena polučiti nestanak nekoliko stotina hiljada Bošnjaka iz ukupne mase naše populacije. Digli ste ruke za Zakon koji je po rezultatima koje će realno proizvesti, genocidan, jer će to biti nastavak onoga gdje su Karadžić i Mladić stali 1995., posebno u Srebrenici.

Dakle, nas iz dijasporistana ste ovim Zakonom izbrisali iz svih budućih bh. knjiga, kao da nismo niti postojali. Ovo će biti popis za otpis, posebno Bošnjaka! Nije Vam utjeha za taj izdajnički čin niti činjenica što vam pušu u vjetar bh. mediji, posebno svojom šutnjom da nas nekoliko stotina hiljada iz dijaspore neće biti popisano jer realno neće moći doći na lice mjesta, kao što šute na činjenicu da sve druge zemlje u svijetu popis svojih građana koji žive izvan tih država vrše u odgovarajućim konzularnim predstavništvima u svijetu, a da to nije slučaj s Bosnom i Hercegovinom i njenim građanima koji su iz poznatih razloga tamo gdje jesu, a iz još poznatijih nisu se mogli vratiti tamo odakle su protjerani. Puše vam, doduše, u leđa i jedan sve otvoreniji opći animozitet u bh. društvu naspram nas koji živimo vani, što je neobjašnjivo s moralnog, etičkog, sociološkog, političkog, nacionalnog, historijskog i ne znam kakvog sve ne aspekta, ali je tako. Nažalost! Pokrivaju vas i šefove političkih partija iz kojih dolazite i mnogi emisari koji medijski a naročito putem kojekakvih javnih tribina troše energiju i vrijeme objašnjavajući nam ko smo, u šta vjerujemo i kojim jezikom govorimo, a nijednom rječju ne spomenuše vas i genocidni Zakon za kojeg ste digli ruke. Neka, neka upućuju one koji su eventualno zbunjeni ko su i šta su, ali ima neki red poteza – on je da su prije toga trebali javno osuditi vas zbog ovog Zakona i pravno dokazivati njegovu genocidnu suštinu, pa ga kao takvog obarati pred međunarodnim sudovima.

Nije vam alibi ni što vam puše u leđa ovakva međunarodna zajednica koja vas je kao pritisnula da usvojite Zakon o popisu. Zašto niste tražili da se u Zakon unese odredba o popisu građana BiH u diplomatskim i konzularnim predstavništvima u svijetu? Zašto ste prihvatili oktobar, a ne recimo juli ili august kada nas je ipak koliko-toliko više tamo? Odgovorit ću ja umjesto vas: pa jednostavno zato što to ne odgovara Dodiku. Znači, ako vama pušu u leđa subjekti i okolnosti koje navedoh, vi pušete u leđa Dodiku. To je barem jasno kao bijeli dan! On će nakon ovog popisa konačno moći legalizirati svoju “Južnoafričku Republiku”, jer će imati tapiju na to.

Obrazac P-1 IN kojeg imamo čast da popunimo mi koji živimo vani duže od 12 mjeseci a koji ne možemo biti tamo od 1. – 15. oktobra je samo prodaja magle naivnima, budući da, kao što se zna, nećemo putem tog obrasca biti u ukupnom broju popisanih građana BiH.

Šta vas je još moglo opredjeliti da prihvatite ovakav Zakon o popisu, odnosno da se odreknete nekoliko stotina hiljada svojih sugrađana-sunarodnika? Vjerovatno činjenica da dolazite iz sredina sa apsolutnom ili relativnom bošnjačkom većinom pa vas nije briga šta će biti sa sredinama koje su ostale bez kritične mase Bošnjaka kao što su Banja Luka, Prijedor, Višegrad, Trebinje, Stolac….

Ali, ne zaboravite, Bosna niti je bila niti će biti samo Sarajevo, Zenica, Tuzla ili Bihać… U to ćete se sami uvjeriti a ako ne stignete vi, onda će tome svjedočiti vaše buduće generacije. I, sramiti se vas. Kao što se ja sramim, kako vas, tako i vaših lidera Lagumdžije, Tihića, Radončića….Svi vi, kao i oni, osigurali ste sebi mjesto na deponiji historije BiH, odnosno Bošnjaka. Jest da nam je to slaba ili nikakva utjeha, ali neka i to ostane zapisano – kao realna prognoza.

Neka ste prokleti, izdajnici Naroda i Države!

 

Preuzeto sa : http://bedrudingusic.wordpress.com

 

Leave a Reply