Hronika, Zanimljivosti

Ovčar iz Velike Kladuše opljačkao katoličku crkvu u Volaru

Brzom intervencijom prijedorske policije otkriven je lopov koji je sinoć iz objekta katoličke crkve u Volaru ukrao metalni krst, nekoliko pehara za vino i druge predmete, saopšteno je danas iz Policijske uprave Prijedor. Teška krađa policiji je prijavljena sinoć oko 19 časova, a krst i pehare iz crkve ukrao je E.M. (40) iz Velike Kladuše.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeni uz pomoć podesnog alata razbio prozor na vjerskom objektu, a potom ušao u unutrašnjost odakle je uzeo navedene predmete.

Ukradeni predmeti su pronađeni i biće vraćeni katoličkoj crkvi. Krim obradom je takođe utvrđeno da je E.M. dan ranije opljačkao kuću u Volaru odakle je ukrao alkoholno piće. Nakon kompletiranja predmeta protiv osumnjičenog Tužilaštvu u Prijedoru biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo teška krađa.

Nezvanično saznajemo da je kuću i crkvu u Volaru opljačkao Enes Murtić, inače ovčar koji sa stadom ovaca posljedna tri dana boravi na ovom području. Motiv zbog kojeg je provalio bogomolju je koristoljublje.

infoprijedor.ba