Sport

Paraglajderske vratolomije Mirze Džamastagića

Adrenalinska atrakcija iznad Sanskog Mosta
Paraglajderske vratolomije Džamastagića za strance
Mirza2

Prijedorčanin Mirza Džamastagić posljednjih godina oduševljava sugrađane, ali i brojne strance letovima na paraglajderu.

Ovaj adrenalinski ovisnik koji se, osim paraglajdingom, bavi i motociklizmom i biciklizmom, počeo je da leti prije pet godina, iako je prije toga imao strah od letenja.

Mirza3

Mirza4– Poznanstvo s Admirom Hukanovićem iz Norveške, koji leti već deceniju i po, opredijelilo me je za ovaj nevjerovatno uzbudljiv sport – priča Džamastagić, koji se svakodnevno, kada je lijepo vrijeme, može vidjeti iznad grada.

Njegove vratolomije na nebu koje, kako tvrdi, nisu toliko rizične kako to laici misle, prihvatila je i supruga, a Samir skoro svakodnevno ima i nekoliko komercijalnih letova.

– Jučer sam letio s Banjalučaninom Renatom, koji je za mene čuo od svoje prijateljice iz Bosanske Gradiške – kazao nam je Džamastagić, čiji je let s Renatom trajao 18 minuta i koji posjeduje kvalitetnu opremu s motorom od 29 konjskih snaga iz Velike Britanije.

Mirza1

Džamastagić nas je obavjestio da se priprema i za let iznad naseg Prijedora to ce se uskoro i desiti kada i ocekujemo da nas Mirza obraduje i sa par slika naseg Brda i naseg Prijedora..
Sretno Mirza !!

Leave a Reply