Društvo, Hronika

PIJANI VOZAČI NA ULICAMA PRIJEDORA OZBILJNO UGROŽAVAJU SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Nakon najnovije akcije prijedorskih policijaca s ciljem stvaranja bezbjednijih uslova za odvijanje saobraćaja, više je nego očito da značajan broj vozača, vikendom upravlja motornim vozilima pod dejstvom alkohola.

Prijedorski policajci su protekle subote i nedjelje imali pune ruke posla sa pijanim vozačima jer su u akciji pojačane kontrole saobraćaja raznim mjerama sankcionisali 148 učesnika u saobraćaju. Tokom proteklog vikenda ukupno je kontrolisano 967 vozača. Dakle, iz ovih podataka je vidljivo da je značajan broj nesavijesnih vozača koji pored vlastitog ugrožavaju i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Iz saobraćaja je isključeno 67 pijanih vozača. Njih deset je bilo sa više od 1,5 promila alkohola u krvi, tako da su policijski djelatnici bili primorani da ih zadrže na triježnjenju. Tu mjeru su morali upotrebiti i prema jednom pješaku te vozaču koji je odbio alko-testiranje.

Nije na odmet iskoristiti ovu priliku i pozvati vozače da dobro razmisle u kakvom stanju sjedaju za upravljač automobila jer nesavijesni vozači i dalje pune crne hronike.