Sport

POBJEDA KENANA ĆATIĆA IZ SANSKOG MOSTA

Bilo je to veče boksa o kojoj će se dugo pričati u Sanskom Mostu, iskreno se nadamo i izvan granica Bosne i Hercegovine.

Da li je moguće organizovati zahtjevno takmičenje da gledaoci, učesnici i organizatori bude zadovoljni i sa sjajnim utiscima se vrate kući? Jeste. To se sinoć desilo u Sanskom Mostu. Bokseri iz Srbije, Mađarske i BiH su imali odlične uslove da pokažu koliki su njihovi dometi u plemenitoj vještini.

Kada su u ring ulazili takmičari iz Prijedora mogli su se osjećati kao da su u dvorani Mladost. Sjajna organizacija i sve pohvale za velikog entuzijastu i čovjeka koji je na krajnje profesionalan način posložio sve kockice na bokserskom spektaklu za profesionalne borce, Sana Fight Night.

Muhamed Smajlović je uložio mnogo truda, ali isplatilo se. Riječi Željka Stegića iz Prijedora koji je digao na noge sansku publiku u uvjerljivom trijumfu u meču sa Vanjom Dumitrovim iz Srbije. ”

Voditelj vrh, organizacija i sve ostalo spektakl. Kažu mi ovi bokseri što su došli sa strane da nisu bili u BiH, u regionu, da je bila bolja revija. Zahvaljuju se i kažu teški profesionalizam, od početka do kraja sve kako treba. Publika je vrhunski navijala. Nema šta, svaka čast”, riječi su Željka Stegića koji je upisa novu, profesionalnu pobjedu.

Meč večeri između Kenana Ćatića i Jovice Jovanovića je posebna priča. Za domaćeg boksera iz Sanskog Mosta, četiri runde prepune izazova. Jako iskusan protivnik i publika koja čeka pobjedu. Nakon 12 minuta i očite dominacije, Ćatić je bio bolji u svim elementima boksa. Jednoglasna odluka sudija koje su se sinoć odlično uklopile u sansko, bokserski veče, govori u prilog Ćatićeve dominacije.

Da kažemo i to da su sinoć do profesionalnih pobjeda došli i Miloš Janjanin (BiH), Miljan Đorđević (Srbija), Amin Omorika (BiH), Slaviša Simeunović (BiH), Marko Dmitrović (BiH), Nikola Ivković (BiH), Amar Pašalić (BiH) i Petar Mauković (Srbija).

U meču između bosanskohercegovačkih boksera Adnana Žilića i Steve Babića nije bilo pobjednika. Zadovoljstvo sjajnom organizacijom bokserskih mečeva u Sanskom Mostu nije krio ni ing. Zaim Numanović, predsjednik Saveza profi boksa u BiH.

Tekst: Senudin Safic

Foto: Jasmin D Talic