Društvo, OFK Brdo, Sport

Počela sa radom škola fudbala OFK Brdo

U Omladinskom fudbalskom klubu BRDO su zadovoljni sa početkom rada škole fudbala a cijeli tekst sa klupske stranice OFK Brda o prvom treningu prenosimo u nastavku.

“S nestrpljenjem smo očekivali današnji početak rada, Škole fudbala “OFK BRDO”. Odmah želimo naglasiti da je naš dogovor s mladim fudbalerima i njihovim roditeljima i prvi trening, protekao u najboljem redu. Da, zadovoljni smo jer smo vidjeli na našem Vedrom polju 18 fudbalskih nada i više je nego jasno da će taj broj rasti.

Trener prof. Dino Sikirić je prije treninga detaljno upoznao fudbalske nade i njihove roditelje šta ih očekuje u Školi fudbala “OFK BRDO”. Tom prilikom je naglasio da se članovima škole bude kvalitetni uslovi za fudbalski ali i razvoj ličnosti.

Dalo se primjetiti da su i roditelji bili zadovoljni pažnjom koja je dočekala i ispratila njihovu djecu s Vedrog polja. “Ta pažnja uz stručan rad, biće okosnica njihovog razvoja, rekao je prof. Sikirić naglasivši da je Omladinski fudbalski klub Brdo zdrava sredina što je primjetila i fudbalska javnost u Prijedoru.
Treninzi su tri puta sedmično i prostora ima dovoljno za sve dječake i djevojčice koji žele da usvajaju fudbalskog znanje i druže se u okruženju ispunjenom pažnjom i razumijevanjem”.

OFK Brdo