OFK Brdo, Sport

POČELE PRIPREME FUDBALERA OFK BRDA

Treneri Mirza Alkić, Goran Kecman i Nezir Avdić obavili su danas „prozivku“ na Vedrom polju. Laganim treningom počele su pripreme za nastavak prvenstva na drugoligaškom zapadu. Klub koji život znači ima prilično lagodnu situaciju jer se nalazi na sredini tabele uz mogućnost da se ide prema gornjem dijelu tabele.

Obraćajući se prisutnim igračima, predsjednik Omladinskog fudbalskog kluba Brdo Naser Bačić je jasno naglasio da je OFK Brdo klub u punom smislu te riječi i da to moraju znati i igrači koji žele mijenjati sredinu.

Fudbaleri pod ugovorom mogu tražiti klub jedino ako se ispune uslovi o kojima odlučuje uprava kluba. Današnjem treningu su se posebno obradovali golmani Brda, Vidović i Babić jer će s njima opet raditi Nezir Avdić trener golmana o kojem ne treba trošiti riječi.

Avdić je trener golmana evropskog znanja i iskustva, dobro poznat navijačima i prijateljima OFK Brda.
Treneri Alkić i Kecman su govorili o planu priprema, problemima sa sportskom infrastrukturom koja muči klubove u gradu i regiji.

Kada je riječ o nekim novim imenima, šef stručnog štaba Omladinskog fudbalskog kluba Brdo, Mirza Alkić je rekao da će više informacija imati nakon naredne sedmice, ali je izgledno da će nekoliko igrača pojačati redove žuto-plavih.

Današnjem treningu nisu prisustvovali Kadirić, Miodragović, Behlić i Mijić. U stručnom štabu Brda smo saznali da pomenuti fudbaleri nisu opravdali izostanak.

OFK BRDO