Društvo

Početkom aprila počinju radovi na vodovodnoj mreži

U Prijedoru će početkom aprila početi da se grade sekundarna mreže i kućni priključci na vodovodni sistem Crno Vrelo

Tukovi

U Prijedoru će početkom aprila početi da se grade sekundarna mreže i kućni priključci na vodovodni sistem Crno Vrelo, čija je vrijednost 2,9 miliona KM, najavljeno je iz gradske uprave.
Biće izgrađeno 62 kilometra mreže i omogućeno priključenje na gradski vodovod oko 5.000 domaćinstava u naseljima Niševići, Bistrica, Omarska, Lamovita, Kevljani, Petrov Gaj, Kamičani, Jelićka, Gradina, Krivaja i Marićka.

Osim vodovoda Crno Vrelo, u okviru projekta “Izgradnja, proširenje i rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u gradu Prijedoru” u naselju Tukovi gradi se 29 kilometara sekundarne kanalizacione mreže na koju će biti priključeno oko 800 domaćinstava i stotinu pravnih subjekata.

???????? - ?????????????? - ????????

Predstavnici gradske uprave održali su pripremni sastanak sa predstavnicima izvođača radova i svih naselja u kojima se projekat realizuje.

Vrijednost svih poslova koji će biti realizovani do kraja 2015. godine i finansirani iz kreditnih, donatorskih i vlastitih sredstava iznosi 16 miliona evra.

Riječ je o dijelu projekta “Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj” Evropske investicione banke vrijednog 50 miliona evra.

Srna

Leave a Reply