Društvo, Šehidsko

PODRŠKA ZA ŠEHIDSKO TURBE HAMBARINE VRIJEDNA 35 HILJADA KM

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica osiguralo je 35 hiljada KM za izgradnju Šehidskog turbeta u džematu Hambarine. Ugovor je u ime Medžlisa Islamske zajednice Prijedor potpisao, Ajdin Varmaz.

Treba naglasiti da je značajan doprinos da dođe do potpisivanja ovog ugovora dala Anita Hodžić. Zahvalnost dugujemo i ministru Edinu Ramiću i nadležnom ministarstvu jer se radi o značajnim sredstvima koja će biti od velike koristi za završetak ovog, izuzeno važnog projekta za građane Hambarina i šire.

Narednog ljeta biće ozvaničen završetak radova na izgradnji Šehidskog turbeta u džematu Hambarine. Podsjećamo da će to biti 30.07.2023 godine, poslije ikindije namaza.

I, ovaj projekat je pokazao da smo spremni zajedničkim snagama raditi na realizaciji veoma važnih projekata za lokalnu zajednicu.
U finansijskom izvještaju imali ste priliku vidjeti i uvjeriti se da smo u zemlji i inostranstvu od naših džematlija prikupili značajna finansijska sredstva uz transparentan utrošak.

Nadamo se da ćemo i u narednom periodu naše projekte u rodnom kraju realizovati uz podršku nadležnog federalnog ministarstva. Ovog puta ta podrška je bila veoma izdašna i zbog toga smo jako zahvalni.