Budimo Humani, Društvo

POMOZIMO ČOVJEKU KOJI ŽIVI OD VLASTITOG TRUDA

Sigurno ste se našli u situaciji kada je vasa egzistencija značajno ugožena. Kada je ugroženo vaše radno mjesti ili privatni biznis.Složit ćete se da su to dani kada se ne spava i razmišlja kako dalje?

U izuzetno teškoj situaciji je naš komšija iz Hambarina, Husejin Imširović. Ovaj vrijedni čovjek i njegova porodica je za samo nekoliko minuta ostao bez izuzetno važnog izvora života. Dok je vrijedno radio na njivi, ovih sparnih dana, prilikom pokušaja da pokrene kombajn plamena stihija je progutala mašinu i donijela mu nepremostivu prepreku. A, kombajn mu je bio sigurnost da će dugi zimski dani biti bezbrižno prevaziđeni.

Budućnost peteročlana porodica je ozbiljno dovedena u pitanje. U domaćinstvu gdje živi sa suprugom, sinom, snahom i unukom, komabajn i poljoiprivredna proizvodnja su život. Dakle, ogroman je to udarac za ovu porodicu. Bez bilo kakve dileme, možemo konstatovati kako smo mi jedina nada da će Husejin imati kombajn. Kada bi prikupili 7.000 eura, kooliko je neophodno za kupovinu polovnog kombajna, porodica Imširović bi nam bila beskrajno zahvalna i mogla bi opet u nove radne pobjede.

Naša humanist je još jednom na ispitu. Bili smo bezbroj puta fini insani. Pokažimo još jednom koliko nam je stalo do našeg komšije, i pružimo ruku spasa, baš onako kako su nas naši didovi, nane, majke i očevi učili.

Uplate Putem žiro-računa
Humano Brdo e. V. | Banka : Oberbank AG
IBAN: AT 901500300761068915 | BIC/Swift: OBKLAT2L

Pay Pal-a: humano.brdo@live.at

Svrha: Kombajn za Husejina