Biznis, Društvo

Ponovo otvorena robna kuća “Patrija”

Nekada simbol Prijedora, Robna kuća “Patrija”, sinoć  je, poslije više od dvije decenije, otvorila svoja vrata za posjetioce.

“Patrija” je u vlasništvu kompanije “MG Mind”, koja je od 2019, kada je počela rekonstrukcija, uložila oko 17 miliona KM.

Objekat ima ogroman značaj za grad Prijedor jer je nekada bio simbol grada, a posmatrano sa nekoliko aspekata, njegovo otvaranje je omogućilo otvaranje novih radnih mjesta.

Značaj otvaranja ovog objekta istakao je gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović jer će tu, kako je pojasnio, biti zaposlen veliki broj radnika, a tu su i brojni drugi benefiti.

On smatra da će “Patrija” od danas opet biti simbol grada zahvaljajuću, prije svega, “MG Mindu” i Novoj banci, koji su renovirali objekat.

Ovaj, nekada reprezentativni objekat izgrađen je 1979. godine i bio je simbol grada.

Renovirani objekat Robne kuće “Patrija” prostire se na 9.600 metara kvadratnih metara, za oko 3.000 kvadrata više nego što je to bilo prije obnove.

“Patrija” sada ima tri nivoa, a kupcima će biti dostupni različiti sadržaji kao što su 24 radnje, knjižare, igraonice i sinestar multipleks, te ugostiteljski objekti.

Na svečanosti otvorenja održan je koncert Jelene Tomašević, a za mnogobrojne Prijedorčane koji su prisustvovali ovom događaju priređen je vatromet.