Budimo Humani, Društvo, Život

PORODICA VELIĆ USELILA U OBNOVLJENU KUĆU

Prema informacijama koje dolaze iz Medžlisa Islamske zajednice Prijedor imamo razloga za zadovoljstvo jer smo još jednom položili ispit humanosti. Ovog puta smo obradovali našeg džematliju u Bišćanima i njegovu porodicu.

Zahvaljujući brojnim džematlijama i prijateljim džemata, Mirsad Velić je sa porodicom uselio u novu kuću. U saopćenju džematskog odbora džemata Bišćani izražava se zahvalnost svima koji su pomogli ovu hairli akciju”.

Predstavnici Džematskog odbora džemata Bišćani posjetili su Mirsada Velića i u njegovoj novoj kući na svakom koraku se mogla osjetiti sreća i zahvalnost ljudima dobre volje. Ernest i Senada Kadirić su za useljenje u novu kuću obezbjedli tortu.

U džematskom odboru su pokazali koliko im je stalo do transparentnosti i nijeta da sve bude dostupno donatorima I ljudima koji n abilo koji način sudjeluju u ovoj sjajnoj priči.
Uvidom u ugovor jasno je da je isplaćeno 43.184,16 KM, te da ostaje obaveza da se u roku od godinu dana od potpisivinja ugovora, isplati preostali dug Erminu Dediću u iznosu od 11.815,84 KM, što je ukupno 55.000,00 KM što je cijena kuće.

Dakle, za sve vas koji se želite pridružiti i pomoći da se osigura isplata preostalog duga, poziv da pokažete humanist. U Džematskom odboru džemata Bišćani na čelu sa imamom Asmirom ef. Bajrektarevićem koji je uspješno odradio svoj dio posla se nadaju da će u predviđenom roku biti prikupljena preostala finansijska sredstva.
ukoliko želite učestvovati u ovoj hairli akciji, javite se blagajniku džemata, Vehidu Kadiriću na broj telefona:
☎️ +00 387 60 351 62 99
Po završetku ovog humanitarnog projekta, džematski odbor će objaviti spisak svih učesnika u ovoj akciji.