Društvo, Nijazov Prijedor

Posjeta omladine Puli

Pise: Nijaz Brkic
image
U nedelju (22. juna) tacno u ponoc, grupa od 33 djece i 4 odrasle osobe iz Prijedora ce krenuti u Pulu.

Organizator ovog putovanja je Bosnjacka nacionalna zajednica Istre sa sjedistem u Puli. Djeca uzrasta od 14 – 17 godina svih nacionalnosti, sa podrucja: Gomjenice(11), Tukova(11) i Raskovca(11) ce ovaj put biti ugodno iznenadjeni kako sa pozivom tako i sa prijemom, najavljuju organizatori.

Opstina Prijedor finansira put, dok NDC placa putnicko i zdravstveno osiguranje. Kako nas je izvjestila Alma Semanic, koordinator ovog projekta, ciljnu grupu cine djeca sa poplavljenog podrucja Prijedora.

U sklopu posjete Puli djeca Prijedora ce imati priliku da upoznaju grad, tamosnje edukativne radionice, posjetice Brione i jedan veci dio vremena ce provesti u ugodnim druzenjima i kupanju.

U ime sve ove djece i ekipe koja predvodi put u Hrvatsku, Alma je izrazila duboku zahvalnost prema svim akterima organizacije ovog humanitarnog poduhvata a u skoroj buducnosti najavila vise ovakvih i slicnih aktivnosti. I kod gradjana Prijedora prevladava utisak dobro osmisljene i iskordinirane akcije u kojoj ce najvecu korist imati djeca.

Leave a Reply