Društvo, Sjećanja, Život

POSJETA “UDRUŽENJA PRIJATELJI TRAVNIKA ZA SREBRENICU” MEMORIJALNOM CENTRU ČARAKOVO

Jedna u nizu posjeta koje su organizirane ove kalendarske godine povodom trideset godina od najtežih zločina, agresije na RBiH, a koja će ostati zapamcena je i današnja.

Džematlije i džematlijke Čarakova koje svoje aktivnosti realizuju preko Udruženja građana kao i Udruženja žena “Mladost” na poseban, krajiški nacin uz pripremljeni ručak ugostili su današnje musafire i iskazali im toplu dobrodošlicu.

Musafiri iz Travnika su položili cvjeće i proucili Fatihe za naše Šehide, a zatim obišli Memorijalni centar gdje smo naše musafire upoznali sa našim džematom, kao i zločinima koji su se desili u dzematu tokom ‘92 godine. Na posebno emotivan nacin prisjetili smo se te ‘92 godine kada je put prema Travniku za veliki dio naših ljudi bio jedini put spasa.

Predsjednik udruženja Prijatelji Travnika za Srebrenicu je našim majkama kao i predsjedniku Udruženja građana urucio prigodne poklone a zauzvrat je naš Suad Mujdzić poklonio knjigu “Zov povratka” autora Nijaza Brkića kao i knjigu našeg Amira Redzića “Dijete rata”.

Džemat Čarakovo