Nijazov Prijedor, Politika

Posjete ministra Adila Osmanovica Carakovu i Prijedoru

Pise: Nijaz Brkic
Carakovo1402c
Danas je mjesnu zajednicu Carakovo, nadomak Prijedora,  posjetio ministar za izbjeglice i raseljena lica Federacije BiH, gosp. Adil Osmanovic. Cilj njegove posjete je bio da pred mnogobrojnim okupljenim gradjanima ove mjesne zajednice saopsti da je danas sa gradonacelnikom Prijedora, gosp. Markom Pavicem, finalizirao paraf ugovora o izgradnji sekundarne mreze vodosnabdijevanja ove najstradalije mjesne zajednice u proteklom ratu.
Carakovo1402b
Federalno ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica BiH ce u ovom projektu participirati sa 90.000 KM u materijalu, Humanitarna organizacija “Mladost” Carakovo ce i ovaj put, sa svojih 20.000 KM financijski podrzati ovaj projekat, dok ce ostatak, do pune cijene kostanja ovog projekta, biti pokriven, kako u radovima tako i financijski, od Javnog preduzeca “Vodovod” iz Prijedora i iz budzetske stavke grada Prijedora..
Carakovo1402a
Bilo kako bilo, na pomolu, opet, i ovaj put, prisutna nada  i ohrabrujuci znak za povratnike, a za politicare jos jedno od “silnih” obecanja, koja ce, nadamo se, ovaj put, biti i ostvarena…
MarkoOsmanovic

Leave a Reply