Društvo, Kultura

PREDSTAVNICI MEDŽLISA ISLAMSKE ZAJEDNICE PRIJEDOR RAZGOVARALI S GRADONAČELNIKOM JAVOROM

Predstavnici Medžlisa Islamske Zajednice Prijedor danas su se sastali s gradonačelnikom Prijedora Slobodanom Javorom. Sastanku je prisustvovao i predsjednik skupštine grada Mirsad Duratović. Predsjednik medžlisa Ajdin Varmaz i imam džemata Čaršija-Stari Grad Omer ef. Redžić razgovarali su sa domaćinima ovog skupa o otvorenje džamije u Starom Gradu, džamije Sultan Mahmuda l.

Predsjednik Medžlisa Islamske Zajednice Prijedor Ajdin Varmaz je upoznao prisutne sa aktuelnim stanjem u medžlisu, planiranim projektima , te naglasio mogućnost koju na turističkom planu ima Grad Prijedor preko Islamske zajednice u gradu na Sani. U tom kontekstu je naglašena mogućnost koju ima Čaršijska džamija kao Nacionalni spomenik BiH, džamija Sultan Mahmuda l. u Starom Gradu te Mala džamija u Bastasima.

Omer-ef. Redžić je upoznao gradinačelnika Javora sa protokolom otvorenja džamije, te predstavio mevludsko-poetsko veče uoči otvorenja za 22. juli.

Džamija u Starom Gradu

Gradonačelnik i predsjednik Skupštine su obećali financijsku pomoć za otvorenje džamije u Starom Gradu ali i podršku za medžlis. Razgovori su protekli uz obostrano razumijevanje i uvažavanje.
U Medžlisa Islamske Zajednice naglašavaju doprinos predsjedniku skupštine Grada Prijedora Mirsadu Duratoviću u aktivnostima medžlisa.
Glavni imama Medžlisa Islamske Zajednice Prijedor Benjamin-ef. Hodžića zbog ranije preuzetih obaveza nije bio u prilici da prisustvuje današnjem sastanku u kabinetu prijedorskog gradonačelnika.