Hronika, Politika

PRESJEK IZLAZNOSTI NA IZBORIMA Do 11 časova glasalo 7,74 odsto Prijedorčana

FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

Željko Škondrić
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

Na prijevremenim izborima za gradonačelnika Prijedora do 11 sati glasalo je 6.459 glasača, odnosno 7,74 odsto od ukupnog broja birača sa pravom glasa.

Predsjednik Gradske izborne komisije Prijedor Željko Škondrić izjavio je da ovaj broj nije za pohvalu.

– Najveća izlaznost je u Brezičanima biračko mjesto pod B gdje je izašlo 118 odnosno 17,66 odsto birača, a najmanje je izašlo u Kozarcu, na biračkom mjestu Kozarac 2 gdje je izašlo svega sedam glasača, odnosno 0,83 odsto-naveo je Škondrić.

On je dodao da će drugi presjek izlaznosti biti oko 15.30 sati. Najbitnije u ovom momentu je to je da se izborni proces odvija bez ikakvih problema-istakao je Škondrić.

Odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa izlaznošću, Škondrić je naveo da obično oko prvog presjeka izlaznosti iznosi između 17 i 25 odsto.

Prošle godine izlaznost birača u 11 sati bila je bila 13,14 odsto.

Međutim, treba imati u vidu i činjenicu da se na ovim izborima bira samo gradonačelnik, a ne i odbornici kojih je u lokalnom parlemntu 31.

Na glasačkom listiću je 14 kandidata za gradonačelnika.

U izvod iz Centralnog biračkog spiska za Grad Prijedor je upisano 86.329 birača uklučujući 608 birača registrovanih za glasanje u odsustvu koji pravo glasa ostvaruju lično na biračkom mjestu u Prijedoru i 2.851 birač registrovan da glasa putem pošte.

 

Bojana Majstorović – Srpskainfo.com